Hei! Tyyni winter shop on avattu osoitteeseen Aleksanterinkatu 12, Helsinki!

 

Olen herkkusuu. Parasta, mitä tiedän, ovat ovat kiireettömät hetket perheen ja ystävien kanssa lautasellisten ja lasillisen äärellä. Onneksi kesälomani vierähti enimmäkseen juuri näissä merkeissä.
Kaltaiselleni nautiskelijalle on kuitenkin paikallaan silloin tällöin ryhdistäytyä, muuten elämästä tulee yhtä dolce vitaa, jaksan tuskin nousta riipputuolistani ja kaikki ihanat suunnitelmat ja ideoiden saattaminen toteen jäävät puolitiehen. Eikä se nyt vaan käy päinsä. Meillä kun on täällä niin paljon mainioita rottinkisia suunnitelmia toteutettavana!

Ryhtiliikkeen myötä hyvästelin hetkeksi hiilihydraatit (meillä on monimutkainen viha-rakkaussuhde) ja etsin uusia tapoja nauttia kauden klassikkoja. Käytännössä tivaan siis rottinkiperheemme hovileipurilta Netalta jatkuvasti vaihtoehtoisia reseptejä. (Muistatko hänen raparperipiirakkansa? Se keräsi kesällä niin paljon kehuja, että aiomme jakaa hänen reseptejään täällä blogissa useamminkin.)

Koska omenapuumme ammentavat satoaan juuri nyt, on omenapiirakan aika. Tämä suussa sulava versio on gluteeniton ja sopii hyvin kaltaiselleni vehnäjauhoja välttelevälle. Omenissa on luonnostaan jonkin verran sokeria, mutta korvaamalla omput marjoilla voit vähentää hiilareita entisestään.

Herkullisia hetkiä ystävä!

Skarppaajan omenapiirakka Netan tapaan

POHJA
100 g voita
1 dl erytritolia (ns. karppisokeria, jota myydään mm. hyvin varustetuissa ruokakaupoissa)
1 muna
1 tl leivinjauhetta
2 dl mantelijauhoja
1 dl kookosjauhoja

OMENATÄYTE
n. 7 kotimaista pienehköä omenaa
nokare voita
1 tl kanelia
tilkka sitruunamehua

RANSKANKERMATÄYTE
100 g ranskankermaa
1 dl kermaa
2 munaa
1 tl kanelia
makeutusta oman maun mukaan (erytritoli, stevia, sokeri tms.)

1. Valmista ensin pohja. Vaahdota pehmennyt voi ja karppisokeri. Sekoita joukkoon muna ja leivinjauhe-jauheseos. Painele taikina voidellun tai leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
2. Omenatäytettä varten kuori ja viipaloi omenat pieniksi palasiksi ja paista niitä hetki paistinpannulla voissa, kanelissa ja tilkassa sitruunamehua. Kippaa hiukan pehmenneet omenat taikinapohjan päälle. Ripottele päälle vielä hieman kanelia.
3. Sekoita ranskankermatäytteen ainekset keskenään ja kaada omenapalojen päälle.
4. Paista 175 asteessa uunin alaosassa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
Vinkki! Nostamalla piiraan upealle tarjottimelle, lisäät mestariteoksen runsautta kalorivapaasti 😉

Anitta
    0
    Ostoskori
    Ostoskorisi on tyhjäPalaa kauppaan