Mikä sopisikaan juhannusherkuksi paremmin kuin herkullinen raparperipiiras? Tämänkertainen ohjeemme on perujaan Netalta, Parolan Rottingin hovikuvaajalta ja visualistilta. Sisustusta, remontointia, puutarhanhoitoa, leivontaa ja ruoanlaittoa (sekä niistä bloggaamista) rakastavalle Netalle rottinkisen ystävyytemme kohokohtia ovat olleet yhdessä kokemamme Indonesian matkat rottingin alkulähteille – ne ovat olleet ikimuistoisia seikkailuja minullekin! Mikä onni, että ajauduit Netta rottinkiperheeseemme viitisen vuotta sitten. Eikä vain tämän reseptin takia 😉
NETAN RAPARPERIPIIRAKKA
24/26 cm irtopohjavuokaan
POHJA
100 g voita / margariinia
1 dl sokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
2 1/2 dl vehnäjauhoja
100 g voita / margariinia
1 dl sokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
2 1/2 dl vehnäjauhoja
TÄYTE
4–5 raparperin vartta
(ripaus kanelia)
1 prk kondensoitua maitoa
1 prk (150 g) creme fraichea tai n. 1,5 dl turkkilaista jogurttia
1 muna
1 tl vaniljasokeria
4–5 raparperin vartta
(ripaus kanelia)
1 prk kondensoitua maitoa
1 prk (150 g) creme fraichea tai n. 1,5 dl turkkilaista jogurttia
1 muna
1 tl vaniljasokeria
PINNALLE
mantelilastuja
mantelilastuja
1. Vaahdota pehmennyt voi ja sokeri. Sekoita joukkoon muna ja leivinjauhe-jauhoseos. Painele taikina voidellun ja korppujauhotetun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
2. Lado viipaloidut raparperit taikinapohjan päälle. (Ripottele raparperien päälle kanelia.)
3. Sekoita loput täyteainekset keskenään ja kaada pohjan päälle. Ripottele pinnalle mantelilastuja.
4. Paista 175 asteessa uunin alaosassa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
2. Lado viipaloidut raparperit taikinapohjan päälle. (Ripottele raparperien päälle kanelia.)
3. Sekoita loput täyteainekset keskenään ja kaada pohjan päälle. Ripottele pinnalle mantelilastuja.
4. Paista 175 asteessa uunin alaosassa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
Herkullista juhannusta ystävät!